De doelstelling van de Beatrixrun is om passagiers met een beperking kosteloos een leuke dag te bezorgen. (foto: pr)
De doelstelling van de Beatrixrun is om passagiers met een beperking kosteloos een leuke dag te bezorgen. (foto: pr)

Bonte stoet zijspanmotoren tijdens Beatrixrun door regio

Algemeen 698 keer gelezen

Moerkapelle/Zevenhuizen - Ruim honderd zijspanmotoren rijden op 4 mei in een bonte stoet langs Moerkapelle en door Zevenhuizen. De motorrijders en hun gehandicapte passagiers in het zijspan, kijken uit naar veel publiek langs de route van de Beatrixrun. Voor het verkeer betekent de doorkomst van de stoet een oponthoud van ongeveer vijf minuten.

De toertocht door de regio begint en eindigt elk jaar in Pijnacker, waar de Oranjevereniging tekent voor de organisatie. De 39e Beatrixrun voert de stoet van ongeveer een kilometer lang in de ochtend via Oude Leede, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Moerkapelle, Zevenhuizen en via de Rottemeren naar de lunchlocatie in Bergschenhoek. In de middag gaat de tocht verder via Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland, Schipluiden en Delft om weer terug te keren naar Pijnacker.

Iets na 11.40 uur rijdt de stoet over de Moerkapelse Zijde, waarna die rechtsaf slaat, het Noordeinde richting Zevenhuizen op. Via de Dorpsstraat, de Burgemeester Boerstraat, de Schielandsingel, de Noordelijke Dwarsweg, de Wethouder Kreftlaan en de Zuidplasweg verlaat die rond 11.55 uur het dorp richting de Middelweg en de Strandweg.
Naast motoren met zijspannen rijden ook trikes en Can-Am quads mee.